De zeven zussen
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
06 Augustus 2020 | Verenigd Koninkrijk, Polegate
De locatie is fijn, rustig en we lopen in 5 minuten naar het kleine dorp Alfriston met wat winkeltjes en restaurants.
Gisterenavond in het hotel zelf gegeten, na een dag reizen wel zo makkelijk. Was heerlijk en voor herhaling vatbaar. En met 50% Covid-19 korting.
Twee volle dagen om de regio te ontdekken. De accommodatie ligt in de buurt van Eastbourne en Brighton. We bezoeken eerst de Seven Sisters, diverse uitzichtpunten boven de krijtkust. We dalen ook af naar het strand. Hier zijn de kliffen dus nog hoger en witter dan bij Dover. De zeven zussen zijn de moeite waard!
Dan is een bezoek aan Brighton, in deze omgeving een must. De stad is o.a. bekend vanwege de Brighton Pier. Wat zien we al lopend: het Royal Pavillion, een paleis met bijzondere architectuur vooral uit India. Staat in de (restauratie) steigers dus weinig te fotograferen. Leuk is de wijk The Lanes met veel sfeer en nauwe straatjes.
Het is er niet eens zo druk, hoewel veel Engelsen dit jaar een ‘staycation’ houden.
Op de terugweg tanken we (omgerekend 1,27 Euro per liter). In plaats van een lunch doen we een ‘cream tea’ dat houdt in een pot thee per persoon met een scone, jam en clotted cream. Heerlijk, maar machtig ook. Het tentje stamt zo uit de sixties, mevrouw maakt zelf de theemutsen (zie foto) en bakt de taarten en scones. Meneer verzorgt de sandwiches voor de afternoon tea. Ze spreekt ons steeds aan met ‘my darling’.
De begraafplaatsen hier komen net uit een horrorfilm. We kijken er even rond. Schuingezakt, nauwelijks leesbare teksten en niet onderhouden etc.
Donderdag 6 augustus 2020
De voorspelling voor vandaag is, dat het warm wordt, zo’n 25-27 graden. Dus nemen we ons voor in de ochtend actief te doen en ‘s middags te relaxen. Na het ontbijt rijden we naar de plaats Lewes hier 10 km. vandaan. Een aardig oud centrum, zeer heuvelachtig.
In de horeca wordt standaard je temperatuur opgemeten bij binnenkomst terras of binnen en moet je je contactgegevens achterlaten. Geen probleem voor ons. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed Rathfinny.
‘s Middags in de schaduw op het terras met een boek, puzzeltje en drankje.
In Nederland een ware hittegolf zo krijgen we mee. Sterkte allemaal!
Morgen gaan we van oost naar west. Naar Dartmoor National Park in Devon. Een behoorlijke afstand te overbruggen, maar we hebben de tijd aan onszelf. Tot de volgende bestemming. Bye bye.
Afstand: niet gekeken
Temperatuur: 23 - 27 graden.