Witte klip
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
04 Augustus 2020 | Verenigd Koninkrijk, Polegate
Een uitstekend Engels ontbijt, op ons verzoek alleen 2 gebakken eieren en wat bacon, zonder de gebruikelijk Engelse toevoegingen van worstjes, champignons, hashbrowns en witte bonen in tomatensaus. Dan is het tijd de stad en ook Kent te verlaten. We hebben Canterbury kort en krachtig gedaan: het was de stop waard, een mooie stad. Op naar East-Sussex nu.
We hebben geen haast want de accommodatie waar we de komende nachten slapen ligt op 1,5 uur van het startpunt daarom doen we een omweg en rijden naar de kust om de krijtrotsen te bekijken bij Dover (White Cliffs). De witte rotsen loodrecht boven zee. Dover ligt het dichtst bij het Europese vasteland, de veerboten varen af en aan. Vodafone presteert het zelfs mij welkom te heten in Frankrijk! We staan en blijven toch echt aan de Engelse kant van het Kanaal.
Daarna bezoeken we Rye omdat het op de route ligt: een enorm charmant middeleeuws plaatsje. Beeldige oude panden als vakwerkhuizen, keienstraten, veel terrassen.
Hier gebruiken we een kleine lunch, wederom met 50% korting. Blijft leuk zo.
Dan door naar de omgeving van Eastbourne. We doen ook nog even de stad Hastings aan de kust (met pier) en tuffen dan door naar Polegate. Een leuk boutique-achtig country house vlakbij Eastbourne.
We wisselen deze vakantie de accommodaties af: beginnen in een hotel in Canterbury, dan dit hotel bij Eastbourne, vervolgens een cottage aan de rand van Dartmoor National Park, een appartement (begane grond) bij de kust in de punt van Cornwall en we eindigen met een hotel aan de haven van Porlock.
Afstand: 135 km.
Temperatuur: 23 graden
05 Augustus 2020 - 15:44
Arie Van Dijk:
het ziet er prachtig uit daar geniet ervan Frans en Joke