Naar het einde van de wereld
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
26 Juli 2016 | Namibië, Ariamab
Fish River Canyon (Visrivier Afgronde in Afrikaans): op de Grand Canyon na de grootste canyon ter wereld van 160 km. lang, tot 27 km. breed en 550 m. diep. De Fish River is de langste rivier van Namibië.
Superlatieven te kort. We overnachten in de enige accommodatie die direct aan de rand van de kloof ligt, echt zo gaaf! Er staan 20 kleine huisjes, eco ingericht met verantwoordelijke materialen.
's Middags doen we een mooie wandeling. Hopen dat we de foto's erbij krijgen, zo mooi hier.
Ze vinden het hier blijkbaar ook erg koud, want het personeel loopt met fleecetrui en bodywarmer en fleece muts. Er ligt vast vanavond weer een kruik in bed!!
We boeken later die dag een excursie langs en door de canyon voor morgen, want je mag met je eigen auto -ook zelfs als deze 4 wheeldrive heeft- de canyon niet in. Gereden worden en uitleg krijgen lijkt ons trouwens wel zo relaxed.
Als geluk langskomt, zorg dan dat je stoel klaar staat
Afstand: 100. km en veel hobbelen….
Temperatuur: 25-28 graden maar 's nachts rond het vriespunt.