Noord-Zuidlijn
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
22 Juli 2016 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Dan naar de gate. Daar bleek dat er geen gate vrij was voor ons toestel, dus we werden met bussen naar het platform gebracht, waar het toestel stond. Daarom 20 minuten vertraging.
De KLM kist heeft de naam Chichen Itza (stad in Mexico) en het is een Boeing 777-200.
Verzorging prima. Boven Angola wordt het donker. Deze Noord-Zuid lijn verloopt geheel volgens planning en we staan om 21.00 uur aan de grond op O.R. Tambo airport een kwartiertje voor schematijd zelfs.
Er is geen tijdsverschil met Zuid-Afrika in onze zomer. Bij de douane nogmaals in de rij. Na de hereniging met de koffers staat er in de aankomsthal een meneer met een bordje waarop onze naam prijkt. Hij brengt ons naar het hotel. Kempton is 10 minuten rijden, klein hotel en mooie kamer inclusief wifi. Gebruiken nog een drankje en dan willen we nog maar een ding: douchen en slapen. Je zit ruim 10 uur te zitten, maar bent toch gaar. De boodschap: we zijn goed aangekomen in Jo’burg. Morgen verder naar Windhoek. Welterusten.
Afstand: door de lucht 9300 km, overland Zuid-Afrika 8 km.
Temperatuur Schiphol 20 graden bij vertrek, Johannesburg 15 graden 's avonds.