Pays-Bas
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
14 Augustus 2013 | Nederland, Utrecht
De afstand van Porto-Vecchio naar Bastia is slechts 140 km. maar in praktijk toch meer dan 2 uur rijden. Aldus gedaan en in Bastia ruimschoots op tijd voor de ferry, dus de auto neergezet en op Place St. Nicholas wat gegeten. De boot vertrekt wat te laat, maar het is aangenaam toeven en we arriveren een half uur na schematijd in Savona. Dan de rit door de bergen met veel haarspeldbochten naar Fogli, waar we Stefan en Giulia ontmoeten. Ook daar is het behoorlijk warm, maar koelt het ’s avonds en ’s nachts echt goed af en dat is erg prettig. We doen de omgeving en bezoeken Acqui Terme en nog wat andere dorpen in Piemonte. Het verblijf daar is gezellig en aangenaam, de tuin is groot en altijd wel een plekje in de schaduw te vinden. Dan nog een nachtje in Turijn en dan moeten de jongelui weer aan de slag en gaan wij terug naar het Noorden. Dit keer nemen we wel de Gotthard, omdat het buiten het weekend is en omdat we voldoende tijd hebben nemen we de pas en niet de tunnel. Is ook weer erg de moeite waard. Na Zwitserland komen we in Zuid-Duitsland en we slapen in de buurt van Baden-Baden op een kasteeltje genaamd Eberstein (geen Zweinstein). Prima hotelletje en terras/restaurant met uitzicht over het dal en de wijnvelden. Met nog 560 km. voor de boeg vervolgen wij de weg naar IJsselstein en komen wij uitgerust aan.
Het was een mooie vakantie! Corsica is zeer de moeite waard en we hopen nog wel een keer m.n. de westkant te bezoeken, wat nu te ver rijden was.