Connecting today with tomorrow
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
10 Augustus 2012 | Nederland, Utrecht
Weer: zonnig 22-24 graden
Gereden: 15 km
Je vertrekt naar Canada en weet dat het een kleine 3 weken duurt. Maar nu zit het er echt op. Het is best fijn om weer naar huis te gaan ook.
We hebben geen programma vandaag, rustig wakker worden, ontbijten, pakken. Wij vliegen pas om 16.00 uur en we kunnen de kamer tot 12.00 uur aanhouden. Hebben alles snel ingepakt, de cursus koffermanagement was niet nodig dit keer en met tevredenheid geconstateerd dat we ook nu weer beiden uitkomen met het gewicht. En dat valt mee want de kilo's wegen aardig door met de hoeveelheid reisfolders die de dame in dit gezelschap wil meenemen. En het is geeneens een studiereis!
Eind van de ochtend het korte ritje van Canada Place, waar het hotel ligt naar de luchthaven. We leveren de auto in bij Alamo, dat is zo gepiept en lopen het korte stukje naar de terminal. We zijn vroeg dus eerst aan de koffie, thee in de vertrekhal, dan door de douane en naar de Plaza lounge om daar wat Nederlandse kranten te lezen, da's 3 weken geleden tenslotte! We gebruiken nog een lichte lunch. Het is een nette luchthaven met de gebruikelijke winkels, restaurants, groen, zitgelegenheid.
We vertrekken een kwartier na schematijd en vliegen een Boeing 777-200 van KLM. De Albert Plesman. Stoelen 5G en 5J, erg prettig en de KLM dames weten ons te verleiden tot een 3-gangen maaltijd.
De terugreis duurt geen 9 uur door de jetstream maar 8,5 uur dus zijn we rond 10.00 uur Nederlandse tijd geland.
Stefan pikt ons op, dat vindt hij best een leuke afleiding tijdens het schrijven van zijn scriptie met die warmte.
Het is er nu écht van gekomen dat we naar Canada gingen en we mogen concluderen dat het land volledig aan onze verwachtingen heeft voldaan. De natuur is werkelijk prachtig, daarover ben ik in dit verslag hoop ik duidelijk geweest. De mensen gastvrij, behulpzaam en aardig. De maaltijden groot maar je kunt altijd 'sharen' want dat is heel normaal. Zeker met het dessert -dat er altijd te aantrekkelijk uitziet- een uitstekende oplossing en de helft aan calorieën.
We hebben veel gedaan, met genoeg relax momenten. Vancouver Island hebben we bewust niet gedaan, dan werd het programma naar onze mening te gehaast en/of moesten we andere onderdelen skippen. We komen wellicht terug in combinatie met weer andere natuurparken of een reis naar Alaska die nog op de wensenlijst staat …
Dank voor jullie meelezen en meebeleven van de reis.
We zijn dus goed aangekomen en proberen wakker te blijven, maar de ogen hebben het wel moeilijk.
Wellicht tot een volgende ronde ... maar alleen als we 'ver' gaan. Voor 2013 staat Europa op het programma.
“Werken is een lange onderbreking van vakantie”.