My storie is uit
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
18 November 2019 | Nederland, IJsselstein
We zijn veilig thuis! Je gaat op reis om thuis te komen tenslotte. De vluchten zijn goed verlopen. Onze ervaring met de dubbeldekker is goed. Je gaat via een aparte slurf gelijk naar het bovendek (of benedendek uiteraard) dus de wachttijd is niet zo lang met boarden omdat de business class passagiers boven dan allang aan de champagne zitten. Het geluid van de motoren hoor je slechts heel zacht. Er zitten camera’s op het toestel, die beelden verschijnen op het scherm voor je zodat je start en landing kunt meekijken. Dat is een mooi gezicht we zagen zowel Johannesburg als Parijs mooi verlicht in het donker. De verzorging is als gebruikelijk. Meestal heb je keuze uit kip of pasta, bij deze vlucht kip of vis. Dat laatste vonden wij niet echt een succes omdat de hele omgeving minstens een half uur naar vis rook. De vis was wel lekker volgens Frans, ik had kip. Ter info: Het A380 vliegtuig heeft twee verdiepingen (vrachtruim niet meegeteld) en er gaan 516 passagiers aan boord bij Air France. Bij de meeste andere maatschappijen ca. 530-555 personen, maar Air France heeft First class, een grote Business class en Premium class aan boord en dat kost nu eenmaal stoelen. Het is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Ik vraag me dan altijd af hoe zo’n zwaargewicht de lucht in komt, dat is technisch te verklaren maar ik blijf het een wonder vinden. Verder is 10 uur vliegen gewoon lang. Maar het toestel is een leuke ervaring! Omdat voor beide vluchten terminal 2 van Charles de Gaulle wordt gebruikt is de verbinding tussen aankomst en vertrek snel. Je moet even een stukje met een treintje, 2 minuten en verder alleen lopen en roltrappen op. We hebben tijd over voor een kopje koffie met croissant. C’est la France. Dan met KLM het laatste stukje naar Schiphol. Bleu of blauw zijn de keuzes vandaag. De aankomst van de koffers (die de wereldreis Port Elizabeth-Johannesburg-Parijs-Amsterdam op de juiste wijze hebben doorlopen) duurt niet lang en dan gaan we naar IJsselstein. Concluderend: we hebben enorm genoten van deze jubileumreis. Wat een land, wat een natuur en dieren. Is het nodig woorden als fantastisch, groots in de mond te nemen? Ja! Want zo’n reis was het. We hebben ons veilig gevoeld ook. De mensen zijn vriendelijk en hulpvaardig. De wegen zijn uitstekend. De kosten voor eten en drinken echt laag. Ik hoop dat de verslagen op de weblog jullie een goed beeld van dit deel van Zuid-Afrika hebben gegeven. Ik vond het leuk om aan het einde van een dag, even terug te kijken en er een reisverslag van te maken. Dank voor het volgen en de reacties.
Groeten Frans en Joke
Volgend jaar 2020 Europa met de auto, dan wellicht geen schrijverij. Tot ooit!