Kuierdaggie
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
10 November 2019 | Zuid-Afrika, Wilderness
Deze dag is een ‘vrije dag’. Een moment van rust zonder vaste agenda. We hebben geen omlijnde plannen, dus nemen de tijd voor een uitgebreid ontbijt met zeezicht, weer zo’n fruitschaal voor twee en bekijken daarna de mogelijke wandelingen die we kunnen doen. De Tuinroute of eigenlijk Garden Route National Park kent diverse afzonderlijke natuurgebieden, zoals hier vlakbij de Wilderness section. We rijden in een paar minuten naar Restcamp Eb en Vloed en doen daar een gedeelte van de Kingfisher Trail. Kingfisher = ijsvogel. Weer wat exotische bloemen gezien die wij niet kennen. Vogels in overvloed gehoord maar geen ijsvogels ontdekt. Een bosachtig gebied met meertjes, rivieren, moeras. Wel veel muggen ggrr. Na thuiskomst dalen we de trap nogmaals af want het zal onze laatste dag op een echte strandlocatie zijn. Zondags kuieren met de pure zeelucht, de woeste golven en de voeten in zee. Verder lezen en luieren we vandaag. Echt zonnen helaas niet, het is bewolkt maar wel aangenaam qua temperatuur. Kortom: een kuier- en luierdag. Morgen gaan we verderop naar Tsitsikamma National Park.
Afstand: 4 km.
Weer: 17 - 21 graden.