Aanvang terugreis
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
04 Januari 2005 | Zuid-Afrika, Bergville
Na het gebruikelijk ritueel ontbijt, koffers inladen, uitchecken gaan we op weg terug naar Joburg. Begin van de reis is boeiend door mooie berggebieden, dus we genieten nog. Hoe dichter bij Joburg, hoe hectischer het verkeer en veel industrie, dus weinig aantrekkelijk. Zoeken ons wezenloos op zoek naar de luchthaven, staat slecht aangegeven en we rijden verkeerd ook. Kom je in allerlei buurten waar je niet wilt zijn. Enfin, we vinden de autoverhuurder en leveren de auto in. Zetten de bagage op karren en op naar de terminal. We zijn behoorlijk vroeg, dus shoppen wat en aangezien we tegen middernacht vertrekken snacken we ook nog (Steers) om een volle maag te krijgen. KL 592 vertrekt keurig om 23.35 uur en na de warme hap sluiten we de ogen om ergens boven Europa het daglicht te aanschouwen, inmiddels 5 januari 2005. Dan wordt er nog een ontbijt geserveerd en is het tijd om de daling in te zetten. We landen om rond 09.30 uur, iets voor op de planning. Het zit erop, wat een mooie gedenkwaardige reis!