Naar Swaziland
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
29 December 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria
We verlaten Skukuza camp en rijden in zuidelijke richting. Passeren rivieren met heel veel krokodillen, groot en klein en komen dan bij de douanepost voor Swaziland. Nou, trek daar maar een uurtje voor uit. De koning heeft het waarschijnlijk te druk met zijn 17 (!) vrouwen want zijn ambtenaren worden absoluut niet aangespoord om door te werken. Van de ene naar de andere balie, stempeltje zus en stempeltje zo. Wat een gedoe, we willen wat zien en niet doorbrengen in een houten barak met zwetende ambtenaren. Enfin, na betaling en zeer veel geduld mogen we het land binnen. Je merkt gelijk het verschil met ZA, de wegen zijn veel slechter onderhouden, gaten erin en geen nette zijkanten. Opletten dus. Gaan in Mbabane de hoofdstad even eruit, maar geeft geen pretttig gevoel die stad. Snel wat gegeten en in de auto (met bagage erin). Hotel Foresters Arms ligt mooi. De kamers zijn wat gedateerd en wel kleurrijk geverfd maar een beetje met de Franse slag, zouden wij netter doen.... Ach een goed bed en douche zijn aanwezig, terrasje ervoor. Gaat lukken. De jongelui zwemmen en wij relaxen wat. Het eten 's avonds is redelijk goed. Ook hier een bosje bloemen voor het echtpaar.