Gevaarlijke bizons op onze weg
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
03 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Yellowstone
Na dit incident wacht het volgende: de branden. We komen er steeds dichterbij en de lucht is echt één grote rookwolk. Blushelikopters doen hun werk en brandweerwagens rijden af en aan. De bizons daar voelen zich schijnbaar opgejaagd en rennen rakelings langs onze auto, voor- en achterlangs.
Via Lake Village rijden we naar de zuidelijke in/uitgang van Yellowstone Park. Onderweg nog een boterhammetje. We rijden vanzelf het gebied van Grand Teton in, er is geen toegangspoort aan deze kant. Dat komt waarschijnlijk omdat de prijs inbegrepen is bij de Yellowstone entreeprijs. We bezoeken het Visitors Center in Colter Bay en happen wat lekkers in een Mexicaans café waar het enorm warm is en geen airco aanwezig. Om 15.00 uur arriveren we in Signal Mountain lodge, waar we kamers 115 en 116 krijgen. Het is een 2-onder-1 kap huisje met keurige kamers, badkamer en terras. Ook hier weer een koffie/theezet apparaat (en koelkast), da’s wel lekker om even een bakje leut te zetten zonder er de deur voor uit te hoeven. Buurvrouw Sarah doet de was en die geurt ons later fris tegemoet! Daarna gaan we op onderzoek uit. Bij het hoofdgebouw kijken we of dat leuk is om te gaan eten vanavond en drinken we wat op het terras in de aangename zon. Een drankje / koffie met appeltaart –met 4 vorken, daar doen ze hier gewoon niet moeilijk over- smaakt zalig. Als het weer morgen ook zo mooi is gaan we een motorbootje of kano’s huren. In de avond eten we bij Trapper Grill, waar we vanmiddag iets gedronken hadden, maar nu binnen en dat smaakt voortreffelijk. De heren hebben fish & chips. We computeren nog even, er staan computers voor gratis gebruik en dan gaan we naar ons huisje.