Doe-dagen in en om veelzijdig Victoria
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
09 Augustus 2014 | Canada, Victoria
Vrijdag 8 augustus 2014. Wakker worden van het geluid van watervliegtuigen. 's Ochtends is het nog wat fris en gaan we eerst naar het Royal BC museum, met interessante tentoonstellingen zowel modern als over de historie van British Columbia; in het Imax theater draait de film Jerusalem. Daarin wordt belicht hoe de diverse groepen gelovigen naast elkaar in deze stad leven. En je ziet veel van Israel. Voor het museum een grote toren met een carillon dat regelmatig van zich laat horen. Geschonken door Nederland als dank voor de hulp van de Canadezen gedurende WO 2. Dan rijden we naar de plaats Sidney, ook wel booktown genoemd vanwege de vele boekwinkels. Het ligt ook mooi aan het water. En vandaar door naar het dichtbij gelegen Butchart Gardens. De tuinen strekken zich uit over een oppervlakte van meer dan 22 hectares en begon met een idee van Jennie Butchart. Haar man begon met kalksteen winnen en toen de groeve was uitgeput besloot zij deze wat te verfraaien en er een verzonken tuin van te maken. Het park bevat meerdere tuinen, zoals een rozentuin, een Japanse Tuin en een Italiaanse Tuin. De een nog mooier dan de ander. Het is kleurrijk en prachtig, hoewel het voor onze smaak iets minder perfect gecultiveerd zou mogen zijn. Toch erg de moeite waard. Vandaag trouwens ideaal weer zo'n 22-23 graden. Dan terug naar Victoria.