Van de regen in de drup
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
07 Augustus 2022 | Verenigd Koninkrijk, Dunvegan
Bij de kamer hoort een hemelse regendouche en een uitstekend ontbijt. ‘s Avonds even invullen wat je wilt eten als ontbijt bijv. Porridge (soort havermoutpap), pannenkoekjes, scrambled egg. We hebben naast de slaapkamer een eigen huiskamer met heerlijke fauteuils en een eettafel, koelkastje en koffie- en theefaciliteiten.
We hebben veel op het programma vandaag en Skye is groot dus rond 09.00 uur weg. Fraaie wegen langs de kust en door de ruige, kale bergen. Wilden wij eerst een route naar een uitzichtpunt bij Quiraing lopen. Helaas, de regendouche buiten de BnB is minder aangenaam. We stoppen wel bij Quiraing maar zien mensen compleet ingepakt in regenpakken lopen en vragen onszelf af of we dat ervoor over hebben. Neen dus. Dus verder.
In de bergen rijden we regelmatig door de wolken en het zicht is matig.
Aan de oostkust gaat het beter en is het droog dus stoppen bij Kilt Rock viewpoint. Ook de toeristische trekpleister The Old Man of Storr lukt zonder regen. De puntige rotsen zitten wel in de wolken. Toch de moeite waard! Dan naar de hoofdstad van Skye: Portree, een kleinschalige plaats overigens. De huizen aan de haven zijn kleurrijk. De supermarkt is op zondag open, dus even wat drinken en happen ingeslagen.
Op weg terug doen we een sidetrip naar Neist Point op de meest westelijke punt van het eiland. Zelfs de VW navigatie kent dit niet …. En dan via smalle wegen terug. Naast het grote aantal schapen dat regelmatig de weg blokkeert (en de dames hebben geen haast) hebben ze overal Passing Places waar de auto’s op elkaar wachten. Er wordt heel wat gezwaaid onderweg als bedankje en iedereen is beleefd.