Zweverige toestanden
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
03 Augustus 2022 | Verenigd Koninkrijk, Grantown on Spey
Omdat de boot in noordwestelijke richting vaart, en de zee behoorlijk onstuimig is zeker in het begin van de overtocht, voel je de wind wel volop in de flanken, wat niet heel prettig is.
Zelfs als je in bed ligt voel je het enigszins. En dat wiebelige gevoel blijft nog de hele dag hangen, zo blijkt later.
We meren rond 09.00 uur lokale tijd (-1) aan in de haven van Newcastle, Port of Tyne. We kunnen kiezen voor het ontbijtbuffet in het restaurant of een kop koffie met een broodje in het Starbucks café. We kiezen voor het laatste, dat uitgebreid ontbijten komt nog wel aan bod deze reis. En we hebben krentenbollen mee voor onderweg straks. Daarna op een strategische plek gaan zitten met
uitzicht. Rond 09.30 uur mogen we naar het autodek. Van boord verloopt snel en vervolgens in de lange rij voor de controle van de paspoorten.
We hebben ruim 400 km. te gaan vandaag, maar daar hebben we de hele dag voor. Eerst langs de kustlijn noordelijk, dan de rondweg bij Edinburgh, de bijzondere Forth Bridge en daarna voor ons gevoel het echte Schotland in. Dat rijdt allemaal prima door. Onze stop is in de mooie, langgerekte plaats Pitlochry. Veel bijzondere winkels en terrassen. Het weer is bewolkt maar wel lekker boven de 20 graden.
Daarna naar de eindbestemming Grantown-on-Spey. We komen hier de eerste dagen voor het Cairngorms National Park. Een groot natuurpark, waar ook het buitenverblijf van de Windsors te vinden is: Balmoral Castle. In augustus is dat kasteel niet te bezoeken, omdat Queen Elizabeth er dan zelf verblijft. Wij logeren aan de westzijde van het nationale park.
De accommodatie is een karakteristiek gebouw met binnen een hoog Schotse ruitengehalte (vloerbedekking, stoelen). De kamer is aangenaam, zo te zien.
Jullie horen verder als we wat meer gezien en gedaan hebben in de komende dagen.