Zion en Bryce natuurfenomenen
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Frans Joke
28 Juli 2006 | Verenigde Staten, Bryce Canyon
We verlaten wel een beetje met pijn in ons hart Zion, maar wie weet wat er nog voor mooi(er)s komt. Onderweg kleuren de bergen en rotsen meer naar oranje-rood we naderen Bryce! Het weer is trouwens prachtig, lekker warm tussen 20-25 graden en in Zion een enkel buitje ’s avonds en ’s nachts. We mogen met onze Parkpass weer het park in en gaan naar de Bryce Canyon lodge, de enige accommodatie IN het park. Een sfeervol oud gebouw met kamers en in de tuin eromheen huisjes. Wij hebben weer Western Cabins en er lopen vele chipmunks en squirrels rond in het bos. Etenswaren opbergen dus. We doen een rondrit en veel mooie viewpoints in het werkelijk schitterende gebied. De foto’s spreken voor zich. Eten ’s avonds in BW Ruby’s Inn naast het park, een prima adres om lekker te eten en een leuke winkel en supermarkt erbij.
28 juli 2006
We gaan de rode Canyon ontdekken. Planning is de Queens Garden trail te lopen maar er gaat iets mis waardoor we op de Navajo Loop terechtkomen. Doen dus 1,4 mijl extra. Het is behoorlijk warm maar gigamooi, is haast niet in woorden uit te drukken hoe overweldigend. Een dag om in te lijsten in een mooi lijstje.